Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Το κόκκινου κρέας αυξάνει τον κίνδυνο κακοήθειας

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλκοόλ, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, αυξάνουν τον κίνδυνο κακοήθειας, προειδοποιούν διακεκριμένοι επιστήμονες, στη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για τη σχέση «τρόπου ζωής και καρκίνου».

Κυρίως όσοι είναι υπέρβαροι και καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για κακοήθεια, υπογραμμίζει η πενταετής έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο, τα βασικά συμπεράσματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Τα πορίσματα της έρευνας, που αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες από 21 ειδικούς σε θέματα διατροφής και δημόσιας υγείας, ενισχύουν τις θεωρίες που ενοχοποιούν το κόκκινο κρέας για καρκίνο. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Ντέιβιντ Σάκερ, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων κόκκινου κρέατος, ημερησίως, αυξάνει τον κίνδυνο κακοήθειας.

Σχετικά με το αλκοόλ, ο Βρετανός επιστήμονας επισημαίνει ότι οι άνδρες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από δύο ποτήρια την ημέρα, ενώ οι γυναίκες μόλις ένα, εάν θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο κακοήθειας.

Αρχείο Αναρτήσεων