Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Η παχυσαρκία «σκοτώνει» 7.000 Ελληνες τον χρόνο

Ενας στους δέκα θανάτους που καταγράφονται στην Ελλάδα αποδίδονται στην παχυσαρκία. Πρόκειται για το δεύτερο -μετά το κάπνισμα- αίτιο θανάτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Με απλά λόγια, 7.000 Ελληνες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, εξαιτίας της παχυσαρκίας, με τον λαό μας να θεωρείται ο πιο παχύσαρκος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Επιστημονική Εταιρεία κατά της Παχυσαρκίας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, η εταιρεία πραγματοποιεί ενημερωτική εκστρατεία, με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα.

Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας προειδοποιούν ότι ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θεωρείται σήμερα παχύσαρκος. Στην Ευρώπη, τα επίπεδα της νόσου έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Το ποσοστό των ενηλίκων που είναι υπέρβαροι κυμαίνεται μεταξύ 30% και 80% στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή που το 27% των ανδρών και το 38% των γυναικών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Αρχείο Αναρτήσεων