Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Αμφισβητήσεις για την ασφάλεια της αντισύλληψης

Ούτε τα αντισυλληπτικά χάπια αλλά ούτε και τα προφυλακτικά είναι απολύτως ασφαλή αφού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα ένα εντυπωσιακό ποσοστό γυναικών της Αυστραλίας που έχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες νόμιζαν πως δεν διέτρεχαν τέτοιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με μελέτη του οργανισμού Marie Stopes International, που ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με το σεξ και την υγεία, το 43% των γυναικών που είχαν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες έπαιρναν αντισυλληπτικό χάπι, το 22% έκανε χρήση προφυλακτικού και ένα ποσοστό 21% χρησιμοποιούσε άλλη αντισυλληπτική μέθοδο.

"Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι επιβάλλεται να αυξηθούν οι τρόποι και οι μέθοδοι αντισύλληψης μέσα από νέα ερευνητικά προγράμματα, παράλληλα με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση" δήλωσε η επικεφαλής του οργανισμού Τζιλ Μίκελσον.

"Όσον αφορά το χάπι", συνέχισε η ίδια, "θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι αποτελεσματικό αν μια γυναίκα λαμβάνει αντιβίωση, κάνει εμετό ή έχει διάρροια. Αυτό πολλές γυναίκες δεν το γνωρίζουν".

Για να γίνει η έρευνα μελετήθηκαν 2. 041 γυναίκες από τις οποίες οι 1033 δήλωσαν ότι είχαν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Το 10% των γυναικών δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε άνετα να ζητήσει από το σύντροφο να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και το 33% ανέφερε ότι δεν χρησιμοποιούσε καμιά μέθοδο αντισύλληψης όταν έμεινε έγκυος γιατί δεν σκόπευε, ούτε περίμενε να κάνει σεξ.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αρχείο Αναρτήσεων