Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Αυστραλία: Να εγχειρίζονται δωρεάν οι παχύσαρκοι

Η παχυσαρκία που έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας και στην Αυστραλία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, ανησυχεί σοβαρά τις υγειονομικές αρχές.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος, ο Αυστραλιανός Ιατρικός Σύνδεσμος (ΑΜΑ) προτείνει να εγχειρίζονται οι παχύσαρκοι και τα έξοδα να τα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι.

Την πιο πάνω πρόταση, για δωρεάν εγχείρηση, την οποία και υπέβαλε ο Ιατρικός Σύνδεσμος στην πολιτειακή κυβέρνηση, υποστηρίζει τόσο η πολιτειακή αντιπολίτευση όσο και οι διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία.

Η ιατρική επέμβαση στα παχύσαρκα άτομα γίνεται στην περιοχή γύρω και στο στομάχι από το οποίο και αφαιρείται ένα μέρος, που βοηθά τα άτομα αυτά να έχουν λιγότερη όρεξη για φαγητό.

Ειδικευμένοι γιατροί της πολιτείας, γύρω από το θέμα αυτό, έχουν αρχίσει ήδη ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πενήντα άτομα. Οι μισοί από αυτούς έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση σμίκρυνσης του στομάχου και οι υπόλοιποι 25 ειδική δίαιτα και σωματικη εξάσκηση, προκειμένου οι γιατροί να συγκρίνουν τα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συνδέσμου είπε ότι η παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η Αυστραλία και δικαιολογημένα η νεοεκλεγείσα εργατική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπισή του.

Ο Ιατρικός Σύνδεσμος στην πρότασή του, ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βρει πέντε νοσοκομεία όπου τα επόμενα τρία χρόνια να μπορούν να γίνουν 3000 τέτοιες εγχειρήσεις.

Από http://health.ana-mpa.gr/news.php?id=3975

Αρχείο Αναρτήσεων