Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Οι μύθοι γύρω από το αδυνάτισμα

Στο σημερινό θα άρθρο αναφερθούμε στο μύθο που αναφέρετε ότι η απώλεια βάρους και ιδιαίτερα λίπους, επιταχύνεται από τον ιδρώτα, τις ειδικές κρέμες, την παθητική γυμναστική και τα ηλεκτρόδια.

Στο σημερινό θα άρθρο αναφερθούμε στο μύθο που αναφέρετε ότι η απώλεια βάρους και ιδιαίτερα λίπους, επιταχύνεται από τον ιδρώτα, τις ειδικές κρέμες, την παθητική γυμναστική και τα ηλεκτρόδια.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα, γιατί είναι ένας απλώς μύθος η συγκεκριμένη άποψη, θα πρέπει να καταλάβουμε με απλά λόγια, το πώς ο οργανισμός μας χάνει κιλά και ιδιαίτερα λίπος. Αξίζει να διαβάσετε τη συνέχεια και να ενημερωθείτε, ακολουθώντας απλά επιστημονικά δεδομένα.

Μερικά απλά επιστημονικά δεδομένα...

Δεδομένο 1: Κάθε άνθρωπος με βάση τον σωματότυπό του, το φύλο του και την δραστηριότητα την οποία ασκεί καθημερινά, έχει μια βασική ανάγκη από πρόσληψη ενέργειας.

Δεδομένο 2: Η ενέργεια έχει σαν μονάδα μέτρησης τις θερμίδες, τις οποίες προσλαμβάνουμε καθημερινά, από τις τροφές τις οποίες καταναλώνουμε.

Δεδομένο 3: Εάν καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση, ο οργανισμός τις αποθηκεύει με τη μορφή λίπους, ενώ εάν καταναλώσουμε λιγότερες, ο οργανισμός χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας.

Συμπέρασμα: Η συσσώρευση λίπους και περιττών κιλών, είναι αποτέλεσμα τις συστηματικής κατανάλωσης περίσσειας ενέργειας, την οποία ο οργανισμός μας αποθηκεύει με τη μορφή λίπους.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι για να ''διώξουμε'' το περιττό λίπος και να χάσουμε κιλά ;

Με βάση τα δεδομένα τα οποία αναφέραμε, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να καταναλώσουμε ενέργεια, η οποία είναι αποθηκευμένη ως λίπος στον οργανισμό μας.

Δεδομένο 4 (και τελευταίο): Ο μόνος τρόπος για να καταναλωθεί ενέργεια, που ισούται με θερμίδες και λίπος... είναι να υπάρξει ανάγκη κατανάλωσης θερμίδων... δηλαδή να παραχθεί από τον οργανισμό ''Εργο (w)''.

Λίπος = ενέργεια = θερμίδες --> καταναλώνονται μόνο με Έργο (w)

Με βάση λοιπόν τα επιστημονικά και μη αμφισβητούμενα δεδομένα μας, ο μόνος τρόπος για να καταναλώσουμε λίπος είναι:

1) Να παράγουμε επιπλέον Έργο (άσκηση, αθλοπαιδιές) σε σχέση με αυτό που ασκεί καθημερινά ο οργανισμός μας (Βασικό καθημερινό Έργο: περπάτημα, εργασία, βασικές λειτουργίες επιβίωσης του οργανισμού μας κ.α. ).

2) Να μειώσουμε τις προσλαμβάνουσες θερμίδες, έτσι ώστε να μην αρκούν για το βασικό καθημερινό Έργο (w) και να αναγκαστεί ο οργανισμός μας, να χρησιμοποιήσει την αποθηκευμένη ενέργεια.

Τι αναφέρει ο μύθος ;

Ο μύθος αναφέρει ότι: με μια φόρμα που μας ιδρώνει, με μια κρέμα που απλώς αλείφουμε, με το να καθόμαστε σε ένα κρεβάτι και να σηκώνονται τα άκρα μας από μόνα τους (παθητική γυμναστική) ή με το να συσπούνται οι μύες μας από μόνοι τους ηλεκτρικά, μπορούμε να χάσουμε λίπος.

Η ερώτηση σε όλα αυτούς τους (πανάκριβους) μύθους είναι: Έργο (w) για να καταναλωθεί ενέργεια, παράγεται ;;;

Απάντηση: σε καμία περίπτωση.

Αναλυτικά...

Κρέμες: δεν υπάρχει συστατικό που να απελευθερώνει το λίπος. Εάν υπάρχει και όντως ελευθερώνει το λίπος, από τι στιγμή που δεν καταναλώνεται... που πάει ;

Φόρμες: Η τεχνιτή εφίδρωση δεν βοηθάει στην κατανάλωση λίπους, για τον απλό λόγο ότι δεν παράγεται επιπλέον Έργο (w) από το σώμα μας, εκτός από αυτό που ασκεί η καρδιά, για στείλει αίμα στην περιφέρεια για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Παθητική γυμναστική: Δεν καταναλώνεται έργο και οι μύες δεν συσπώνται ενεργητικά για να ασκήσουν Έργο (w)... είναι μια καλή μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών.

Ηλεκτρόδια: Χρησιμοποιούνται στη φυσιοθεραπεία ως βασική μέθοδος αποκατάστασης μυϊκής ατροφίας... τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει σε ένα υγιή οργανισμό ;;

Η Λύση...

Διατροφή (μείωση θερμίδων) και άσκηση (παραγωγή Έργου), σεβόμενοι συνεχώς τον τρόπο που είναι φτιαγμένος να λειτουργεί από τη φύση ο οργανισμός μας !

Ενημερωθείτε σωστά και προστατέψτε την υγεία σας...

www.aquaway.gr

Αρχείο Αναρτήσεων