Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Μείωση της αρτηριακής πίεσης με το κακάο

Οι τροφές, που είναι πλούσιες σε κακάο φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ δεν ισχύει το ίδιο και για το τσάι, σύμφωνα με ομάδα γερμανών ερευνητών.

Οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης, δεν προτείνουν τη συχνή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κακάο για τη μείωση της πίεσης, αλλά επισημαίνουν ότι είναι σκόπιμη η αντικατάσταση με προϊόντα κακάο- όπως είναι η μαύρη σοκολάτα-άλλων τροφών με υψηλή θερμιδική αξία.

Οι ίδιοι τονίζουν, πάντως, ότι οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν στους υπερτασικούς να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Αρχείο Αναρτήσεων