Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Το πολύ sex ωφελεί

Ιδού ποια είναι η συμβουλή για τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν ακμαία τη στύση τους: να κάνουν σεξ και μάλιστα συχνά.

Πενταετής μελέτη που διεξήχθη σε περίπου 1.000 άνδρες ηλικίας 55-75 ετών από τη Φινλανδία, έδειξε ότι όσοι εξ αυτών είχαν έντονη σεξουαλική ζωή αντιμετώπιζαν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, στους οποίους ανήκει η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αmerican Journal of Μedicine», σημειώνουν ότι με βάση τα νέα αποτελέσματα, οι μεγαλύτεροι άνδρες πρέπει να προσπαθήσουν να παραμείνουν κατά το δυνατόν σεξουαλικώς ενεργοί.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι όσοι άνδρες είχαν λιγότερο από μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα αντιμετώπιζαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία κατά την πενταετία σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως. Μάλιστα σε σχέση με τους άνδρες που έκαναν σεξ τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, εκείνοι που έκαναν λιγότερο από μία φορά εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σεξ λειτουργεί ακριβώς όπως η άσκηση η οποία διατηρεί σε καλή φυσική κατάσταση το σώμα. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές βοηθούν στο να διατηρείται σε καλά επίπεδα η λειτουργία της στύσης.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Αρχείο Αναρτήσεων