Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Το χειμώνα αυξάνονται τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

iΜια μοιραία μορφή εγκεφαλικού είναι πιθανότερο να πλήξει κάποιον το χειμώνα παρά το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ομάδα επιστημόνων από το Χονγκ Κονγκ.
Νευρολόγοι εντόπισαν πολύ περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών που προκλήθηκαν από ανευρυσματική υπαραχνοειδή αιμορραγία- δηλαδή ρήξη ανευρύσματος, κατά την οποία γεμίζει με αίμα ο χώρος που περιβάλλει τον εγκέφαλο- το χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και η ατμοσφαιρική πίεση υψηλότερη.
Η ομάδα από το νοσοκομείο Πρίγκιπας της Ουαλίας, στο Χονγκ Κονγκ, πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε δείγμα 135 ασθενών και σε μια περίοδο τεσσάρων ετών και διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των περιστατικών σημειώθηκε στη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τον Ιανουάριο.
Οι ασθενείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε συμπτώματα όπως οι ξαφνικοί και ισχυροί πονοκέφαλοι κατά το χειμώνα, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο ενός μοιραίου εγκεφαλικού, προτείνουν οι γιατροί.
Ο νευροχειρουργός Τζορτζ Γουόνγκ, μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTHK, δήλωσε ότι το εγκεφαλικό οδηγεί στο θάνατο έναν στους δύο και πλήττει περισσότερο τους καπνιστές ή εκείνους που έχουν υπέρταση και δεν τη ρυθμίζουν.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=118125

Αρχείο Αναρτήσεων