Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Η άσκηση μειώνει την υπέρταση

Μία από τις πιο συχνές παθήσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να μάθετε τα αδύνατά της σημεία.

Η υπέρταση είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και ιδιαίτερα όσους κάνουν καθιστική ζωή καθώς οι πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή πίεση είναι 30-50% περισσότερες σε σχέση με αυτούς που είναι σωματικά πιο δραστήριοι. Γι' αυτό και τα υπερτασικά άτομα έχουν απόλυτη ανάγκη από αλλαγή του τρόπου ζωής τους ώστε να αντιμετωπίσουν και να ελέγξουν την υπέρτασή τους. Κάπου εδώ μπαίνει η άσκηση.

Το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης μπορεί να γίνει ένας υγιής τρόπος για να κρατηθεί κάποιος σε φόρμα αλλά και να μειώσει σημαντικά την υπέρτασή του. Η τακτική άσκηση ρουτίνας μπορεί να δώσει καλύτερη ροή στο αίμα και να βελτιώσει θεαματικά την υγεία των υπερτασικών ατόμων μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Οι ασκήσεις για την καρδιά μπορούν να της δώσουν τον κατάλληλο ρυθμό και να μειώσουν τις πιθανότητες για εμφάνιση υπέρτασης ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουν να κρατάτε το βάρος σας υπό έλεγχο. Η αεροβική άσκηση ταιριάζει γάντι σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενεργητική άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και περιλαμβάνει πολλά είδη εκγύμνασης, όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία κλπ.

Αρχείο Αναρτήσεων