Καρδιολογικό Βήμα

Πρόληψη και θεραπεία καρδιοπαθειών

Τι γίνεται όταν πίνουμε αναψυκτικά

Τι γίνεται όταν πίνουμε αναψυκτικά

Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν την αρνητική επίδραση που έχουν τα αναψυκτικά στον οργανισμό μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ακριβώς το γιατί…Μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικού μας φορτώνει με τη μέγιστη επιτρεπόμενη κατανάλωση ζάχαρης – 10 κουταλιές – και εκτοξεύει το ζάχαρο. Έτσι, πυροδοτείται η παραγωγή ινσουλίνης που κάνει το συκώτι να μετατρέπει τη ζάχαρη σε λίπος.Σαράντα λεπτά μετά ολοκληρώνεται η απορρόφηση της καφεΐνης κι έτσι κάθε σύστημα του σώματος αντιδρά. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει και το συκώτι απελευθερώνει ακόμη περισσότερα σάκχαρα στο αίμα.Με τον καιρό, η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών αρχίζει να επηρεάζει κάθε όργανο του σώματος.ΕγκέφαλοςΗ υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών επηρεάζει το νευρικό σύστημα και ιδιαίτερα τα κέντρα απομνημόνευσης στον εγκέφαλο. Η επεξεργασμένη ζάχαρη εμποδίζει την παραγωγή μιας χρήσιμης χημικής ουσίας που ονομάζεται νευροτροφικός παράγοντας (BDNF). Όταν τα επίπεδα του BDNF είναι χαμηλά, καθημερινές λειτουργίες όπως η μάθηση και η απομνημόνευση γίνονται εξαιρετικά δύσκολες.ΚαρδιάΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ακόμη και ένα κουτάκι αναψυκτικό την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιας καρδιοπάθειας.ΠνεύμονεςΗ αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται επίσης με τον αυξημένο κίνδυνο παθήσεων του αναπνευστικού, όπως το άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος.ΔόντιαΚάθε φορά που πίνουμε μια γουλιά αναψυκτικό, η ζάχαρη δεσμεύεται με τα βακτήρια το στόματος κι έτσι παράγονται επικίνδυνα οξέα. Τα οξέα αυτά διαβρώνουν το σμάλτο κι έτσι συσσωρεύεται πλάκα στα δόντια

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/hyMBI/~3/Zx1EEr3JWT4/blog-post_4570.html

Sent by gReader Pro



Αποστολή από κινητό Samsung

Αρχείο Αναρτήσεων